momentus_xt_w_500Spašavanje podataka sa hard diskova, USB flash memorija itd. je vrlo komplikovan posao koji zahteva mnogo iskustva, vremena, posebne uslove, skupe programe i uređaje. Ako ste slučajno izbrisali važne podatke ili je otkazao hard disk, USB flash i slično, verovatno ste pozvali nekoliko firmi koje spašavaju podatke i dobili veoma skupe ponude za tu uslugu.

Uglavnom, budite sigurni da disk, USB flash ili SD kartica neće biti vraćena u lošijem stanju nego kada ste nam je doneli.

Smatramo da smo jedna od malobrojnih firmi u regionu koja popunjava jaz između mnoštva amatera kojima nikako ne treba ostaviti važne podatke i poslednjeg rešenja koje je prilično skupo.

Kako su računari postajali sve dostupniji i pristupačniji široj sferi klijenata, informacije od značaja, privatne ili poslovne, su sve češće pohranjivane na medijima unutar računara. Taj trend je pratilo i pojeftinjenje jedinične cene MB (GB, TB), kako se gustina zapisa povećavala sa sve bržim razvojem tehnologije. Često, napredak tehnologije i masovna proizvodnja sa sobom donose i lošiji kvalitet izrade samih uređaja. Pristupačne cene su omogućile masovnu prodaju memorijskih kartica velikog kapaciteta na kojima se čuva velika količina podataka. Veća količina podataka smeštena na jednom mediju i na jednom mestu neminovno znači i mnogo veći gubitak kada uređaj prestane da radi.

Manja cena i veći kapacitet = lošija izrada => lošija izrada i veća količina informacija = veći gubitak.

Kroz višegodišnje iskustvo, usavršili smo proceduru spašavanja podataka, kako bismo Vam omogućili da u najkraćem roku dođete do podataka.